Teljes Microsoft-jelenlét az ITU 2006-on

Kiss Ádám Zoltán, 2006. december 4. 20:39
Az idei ITU Telecom World az első alkalom, amikor a Microsoft a telekommunikációs iparágnak szánt teljes termékkínálatát felvonultatja a kiállításon.
A Microsoft a beágyazott alkalmazások terén mutat be új megoldásokat, valamint a szolgáltatók munkáját megkönnyítő rendszerekkel jelenik meg. Az egyik fontos újdonság a Telco 2.0 néven emlegetett környezet támogatása. Az új generációs telekommunikációs megoldások lényege, hogy az operátorok egyszerre szolgáltatások százait képesek valós időben párhuzamosan ellenőrizni és vezérelni. Az ilyen megoldások létfontosságúak a szolgáltatók közötti versenyben, ahol a felhasználók egyre inkább a szolgáltatás mélységét, megbízhatóságát és gyorsaságát mérlegelve döntenek, és a nyomott árak már nem feltétlenül játszanak elsődleges szerepet.

Az új platform számára történő fejlesztést segíti elő a Microsoft Connected Services Framework megoldása, és a cég éppen az ITU-n jelentette be, hogy a Telenor a legújabb cég, mely átveszi ezt a rendszert. A megoldás részeként a Telenor új szolgáltatásokat, például e-mail rendszereket kínálhat kis- és középvállalkozó ügyfeleinek a csomag részét képező Microsoft Solution for Hosted Messaging and Collaboration segítségével.A vállalat sikeresen értékesíti egyéb telekommunikációs termékeit, a Swisscom átveszi a Microsoft Solution for Enhanced Voice over IP (VoIP) környezetét internetalapú beszélgetések biztosítására.