Ericsson-Intel: együttműködés a szélessávú mobilszolgáltatások érdekében

forrás Prim Online, 2006. december 5. 14:19
Az Ericsson bejelentette, hogy az Intellel együttműködésben felgyorsítja azon mobilszámítógépen igénybe vehető szolgáltatások és alkalmazások bevezetését, amelyeket az Ericsson szélessávú mobil- és IMS megoldása, illetve a mobilkliensek és szerverek számára kifejlesztett Intel Core mikroarchitektúra tesz lehetővé.
Az együttműködés célja a szélessávú mobil- és multimédiás szolgáltatások fellendülésének felgyorsítása kényelmesebb és vonzóbb felhasználói élményt kínálva a fogyasztók és a vállalatok számára.

A két vállalat együtt dolgozik a mobilszolgáltatók számára készült megoldások integrálásán. Ennek révén a szolgáltatók szélessávú mobilszolgáltatásokat tartalmazó vonzó csomagot kínálhatnak majd a hordozható számítógépet használó vállalatok és fogyasztók részére. Ez magában foglalja a kényelmes, gyors és zökkenőmentes szélessávú felhasználói élményt, a biztonságos és teljes körűen menedzselt számítógépes környezetet (ennek köszönhetően növekszik majd a vállalatok informatikai hatékonysága), a következő generációs nagy felbontású multimédiás kommunikációt, valamint a szórakoztató és internetes szolgáltatásokat, és mindezt nem helyhezkötötten.

Az integrált megoldások az Ericsson mobil szélessávú alkalmazások számára kifejlesztett HSPA-platformján, illetve az Intel mobiltechnológiájával való konvergenciát lehetővé tévő IMS-platformján alapulnak majd.

Szintén az együttműködés részét képezik olyan marketing- és technológiai programok, amelyek segítségével független szoftverszállítók multimédiás alkalmazásokat fejleszthetnek és vihetnek piacra mobilhálózatokhoz. Az új alkalmazások piacra kerülési idejét felgyorsítandó, a két vállalat fejlesztési eszközöket, a rendszerekhez való korai hozzáférést, képzést és jóváhagyási támogatást biztosít a szoftverfejlesztők számára a globális központokban.

Az Ericssonnak és az Intelnek egyaránt érdekében áll a piac élénkítése, nyílt szabványok alkalmazásának elősegítése, valamint új szolgáltatások létrehozása és telepítése a mobil szélessáv számára. A cél a multimédiás szolgáltatások piaci befogadásának felgyorsítása. Idetartoznak a vállalati, a kommunikációs és együttműködési szolgáltatások, valamint az interaktív televíziózás, a játékok, a zeneszolgáltatások, a hálózatépítési és professzionális alkalmazások.

Az Ericsson a december 4. és 8. között Hongkongban megrendezendő ITU Telecom World 2006 fórumon mutatja be a HSPA és az Intel Centrino Duo mobiltechnológia által lehetővé tett szélessávú mobil- és IMS-alapú szolgáltatásokat.