Samsung-újdonságok az ITU Telecom World 2006-os kiállításán

forrás Prim Online, 2006. december 5. 17:59
A Samsung Electronics, a számos újdonság mellett az Ultra portfolió legújabb tagjait, az WEP400-as headsetet, az SGH-i718-as mobiltelefont és a legújabb generációs mobil szélessávú technológiákat is bemutatja az ITU Telecom World kiállításon, amelyet december 4 - 8. között rendeznek meg Hongkongban.
A kiállításon megtekinthető az Ultra család három legújabb tagja; az Ultra Music F300, az Ultra Video F500 és az Ultra Messaging i600.

A Samsung az újabban bemutatott mobil szélessávú technológiákkal - a HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) és a Mobile WiMAX-xal - teszi lehetővé, hogy a felhasználók bárhol, bármikor hozzáférhessenek magánadásokhoz, blogokhoz, zenékhez, videókhoz és más médiához. A szélessávú technológiákkal felszerelt telefonok elavulttá tehetik a méretes laptopokat, amelyeket kisebb és gyorsabb mobileszközök helyettesítenek majd, villámgyors szélessávú interneteléréssel, megfelelő méretű memóriával, és olyan processzorokkal, amelyek a felhasználók által elvárt valamennyi feladat teljesítésére képesek.

A nagy tudású telefonok palettájáról az SGH-i718-as készülék is megjelenik 2007-ben. Az okostelefon mindössze 13,5 mm, azonban kiválóan alkalmas üzleti és általános felhasználói igények kielégítésére. A Windows Mobile 5.0 PPC Phone Edition platform fut rajta, amely lehetővé teszi a Microsoft Office alkalmazások használatát, valamint az MSN Messenger segítségével online kapcsolatban kommunikálhatnak a felhasználók a családtagjaikk vagy akár az ügyfelekkel. A mobilon végzett munkákat, illetve a 2.0 megapixeles auto focus kamerával készített képeket a ROM 128MB-so vagy a RAM 64MB-os belső memóriára menthetjük, de akár külső MicroSD kártyával is bővíthetjük a készülék kapacitását.

A mobiltelefon-kiegészítők sem szorulnak háttérbe, hiszen az új WEP400-as headset is a kiállított termékek egyike. A WEP400 „Bone Conduction Mikrofon” technológia alkalmazásával továbbítja a hangot. A WEP400-as vibrálást generál a telefonáló álkapocscsontjában, majd ezt a rezgésta középfülbe továbbítja. Az új hangtovábbításnak és az egyedi designnak köszönhetően a környezet zaja sem nyomja el a felek beszélgetését.