Még mindig Britney Spears vezeti a Yahoo keresőlistáját

Milkovits Gábor, 2006. december 6. 06:19
Az utóbbi 6 évben ötödször megint Britney Spears neve volt a legkeresettebb szöveg a Yahoo-n, annak ellenére, hogy a sztár az utóbbi időben nem is adott ki újabb lemezt.
A népszerűséghez, vagy inkább a tömeges kíváncsisághoz úgy látszik bőven elegendő a bulvársajtó által fenntartott hisztéria, bár azt talán eddig is tudtuk, hogy a keresőszavak listáján elfoglalt helyezés ritkán van arányban a mögöttük álló személyek érdemeivel. Médiaszakértők szerint egyébként Britney azért ideális alanya a pletykarovatoknak, mert a férfiak és a nők egyaránt kíváncsiak rá. A tízes lista további helyezésein egyébként Shakira, Jessica Simpson, Paris Hilton, a WWE pankráció, Beyonce Knowles, Pamela Anderson és Lindsay Lohan osztozik. A kakukktojás a női hírességek között nyilvánvalóan a negyedik legkeresettebb fogalomként megjelenő pankráció, ami az amerikai szórakoztatóipar eme gyöngyszemének népes titkos rajongótáboráról árulkodik.

Szintén igazolni látszik az emberek szenzációéhségét az az eredmény, amely szerint az idén a legkeresettebb hír Steve Irwin, a „Krokodilvadász”, a második legtöbb keresést vonzó hír pedig Anna Nicole Smith fiának haláláról szólt. A most elsőként rangsorolt blogok körében a PerezHilton.com volt a legkeresettebb a Yahoo-n, amelyről szintén könnyen kitalálható, hogy nem tudományos ismeretterjesztéssel, hanem elsősorban sztárpletykákkal foglalkozik.