Vezetőváltások a Deutsche Telekomnál is

MTI Sajtóadatbank, 2006. december 6. 08:34
A Deutsche Telekom (DT) német távközlési vállalat kedden bejelentette, hogy távozik a cégtől két vezetője, ami a szakértők szerint nem volt meglepő azután, hogy René Obermann, a DT múlt hónapban kinevezett új vezérigazgatója komoly átalakításokat helyezett kilátásba.
A konszern mobilszolgáltató vállalatának, a T-Mobile második számú vezetőjét, Timotheus Höttgest nevezték ki a vezetékes telefon- és internetes szolgáltató T-Com élére. A T-Mobile-t pedig ezután Hamid Akhavan vezeti, miután annak korábbi irányítója, Obermann novemberben a konszern vezérigazgatója lett.

Obermann azután lett november 12-én a legnagyobb német és egyben európai távközlési vállalat vezérigazgatója, hogy elődje Kai-Uwe Ricke lemondott tisztségéről.

Ricke távozása már hónapok óta a "levegőben lógott". Az addigi vezetőre  augusztus óta különösen nagy nyomás nehezedett, akkor ugyanis kénytelen volt beismerni, hogy túlbecsülte a németországi növekedési esélyeket. A nyereséggel kapcsolatos kilátások leszállítása zavart okozott a  Telekom-részvények árfolyamában, s ettől kezdve a felügyelőtanácsban mind többen kérdőjelezték meg vezetési képességét.

A vállalat 1,945 milliárd eurós adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 20,4 százalékkal kevesebbet a tavalyi harmadik negyedévi 2,442 milliárdnál.

Kedden a frankfurti értéktőzsdén mintegy 1 százalékkal 13,32 euróra nőtt a DT árfolyama.