Megvásárolja versenytársát a hangfelismerő szoftvereket gyártó Nuance

MTI Sajtóadatbank, 2006. december 8. 09:17
A hangfelismerő szoftvereket gyártó Nuance Communications Inc. bejelentette, hogy felvásárolja egyik versenytársát, a MobileVoiceControlt, megszerezve ezzel azt a technológiát, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli eszközök internetes "szörfölésének" beszéddel történő irányítását.
A Nuance nem közölte az eddig magántulajdonban lévő MobileVoiceControllal megkötött üzlet pénzügyi feltételeit. A két cég arra számít, hogy a felvásárlás 2006 végére lezárulhat.

A Nuance olyan beszédszoftvereket kínál, amelyeket vásárlói call centerekben, diktálási folyamatok esetében, mobiltelefonokban és autónavigációs rendszerekben használnak.

Jelenleg folyik annak a szoftvernek a béta-tesztelése, amely képes a web használatára, e-mailek létrehozatalára - kézi vezeték nélküli eszközökben, hangvezérléssel; még szükség van azonban a technológia továbbfejlesztésére.

A MobileVoiceControl megszerzésével a Nuance repülőrajttal lép erre a piacra, hiszen a MobileVoiceControl már tavaly óta kínál ilyesfajta szolgáltatást a Sprint Nextel Corp. vezeték nélküli hálózatában.