ProCurve 2900 sorozat Gigabit kapcsolók Magyarországon is

forrás Prim Online, 2006. december 10. 18:56
Az új ProCurve 2900 kapcsolósorozat két típussal jelent meg, a 24 portos ProCurve Switch 2900-24G, és a 48 portos ProCurve Switch 2900-48G eszközzel, mindkettő 10/100/1000 Mbps sebességű portokkal rendelkezik és van négy duál típusú portja, amelyekkel vagy a megszokott 10/100/1000 Mbps sebességű kapcsolat vagy pedig mini-GBIC kapcsolat építhető ki.
Négy integrált 10 Gigabites Ethernet portja révén (két beépített CX4 és két X2 adó-vevő aljzat), a 2900-as sorozattal költséghatékonyan és egyszerűen kiépíthetőek a 10 Gbps sebességű stack kapcsolatok, vagy a hálózat többi szegmensével való 10 Gbps kapcsolatok.

A 2900-as kapcsolót jól használhatják azok az üzleti életben, oktatásban, egészségügyben vagy a kormányzati szerveknél dolgozó ügyfelek, akik olyan egyszerűen és rugalmasan konfigurálható, nagy teljesítményű kapcsolót keresnek, amely, erős biztonsági és menedzselési funkciókkal is rendelkezik, és kompatibilis az iparági szabványokkal.

A kábelszekrényben jól elhelyezhető 2900-as kapcsolókat arra tervezték, hogy nagyszámú PC, kiszolgálók vagy más hálózati eszközök számára biztosítsanak nagy teljesítményű kapcsolatokat a központi (core) vagy az elosztó hálózathoz. Ilyen szintű teljesítménybeli és skálázhatósági igénye lehet olyan meglévő vagy jövőbeni, nagy sávszélességet igénylő alkalmazásoknak, mint a nagyméretű adatbázisok, hálózati adattárolók, szerverfarmok, vagy pedig olyan multimédia alkalmazások, mint az IP-video.

A ProCurve Switch 2900 kapcsoló sorozat a következő előnyöket kínálja az ügyfeleknek:

A Gigabit sebességű kapcsolatok a végpontokon, és a 10 Gigabites kapcsolatok a stack-ben és hálózat több szegmensével növelik a teljesítményt és csökkentik a hálózati szűk keresztmetszeteket. A nagy sávszélességet igénylő alkalmazások bevezetése nincs hatással a többi felhasználó által tapasztalt teljesítményre.
A beépített négy 10 Gigabites port konfigurálható a stack kapcsolatokhoz, a többi hálózati szegmenshez vagy mindkettőhöz. A felhasználók rugalmasan konfigurálhatják őket a hálózat és az alkalmazás követelményeihez igazodva.
A statikus IP útválasztás alapvető biztonsági és menedzsment képességekkel lehetővé teszi a hálózat szegmensekre bontását és a VLAN-ok közötti útválasztást.
A szabványoknak való megfelelés (10GbE kapcsolat, 10/100/1000, szoftver, stb.) egyszerűvé teszi az üzembe helyezését, és az együttműködést a több gyártótól származó eszközöket tartalmazó környezetekben.
Az iparág egyetlen valódi élettartam garanciája – addig érvényes, amíg a felhasználó tulajdonában van a termék – valamennyi termékhez. Magában foglalja, az ingyenes, a bejelentést követő munkanapon való cserét (a legtöbb országban elérhető), ingyenes telefonos és email támogatás és szoftverfrissítés, mindezt külön szerviz-szerződés beszerzése nélkül