Memory Stick Pro-HG memóriakártya

Milkovits Gábor, 2006. december 11. 22:25
A Sony és a SanDisk újfajta Memory Stick Pro memóriakártyát fejlesztett ki, Memory Stick Pro-HG néven, amelyet elsősorban gyors adatátvitelt igénylő feladatokra terveztek.
Az új külső flashkártya legfőképpen abban különbözik a többi MS Pro eszköztől, hogy háromszor gyorsabb, 60 MB/s-os adatátviteli/írási sebességet tesz lehetővé. Ez például a HD videokamerák esetében lehet hasznos. A kártya előnye, hogy formátumában megegyezik a mezei MS Pro kártyákkal, azaz a legújabb készülékek továbbra is befogadják majd a régebbi kártyákat. Sőt, a régebbi gyártású eszközökhöz is használható lesz a MS Pro-HG termék, igaz, hogy valamivel lassúbb verzióban, mivel a maximális adatátviteli sebesség csak az új, 8 bites interfésszel rendelkező készülékekkel érhető el.

A prototípus nagysebességű Memory Stick memóriakártya egy 4 GB-os, Duo formátumú modell, az azonban a hivatalos sajtóközleményből nem derül ki, hogy csak ilyen, vagy más MS Pro verziók is napvilágot látnak-e majd a jövőben. Hivatalosan a technológia maximális elméleti kapacitása 32 GB, ám ez egyáltalán nem garancia arra, hogy ilyen termékek valaha is megjelennek majd a piacon.