VoIP szerverszoftvert tesztel a Microsoft

Milkovits Gábor, 2006. december 12. 17:18
A Microsoft egy olyan internetalapú telefonos szerverszoftver tesztelésébe kezdett, amellyel a céges felhasználók Office alkalmazásaikból közvetlenül indíthatnak és fogadhatnak hívásokat.
A Microsoft Office Communications Server 2007 elnevezésű alkalmazás várhatóan 2007 második negyedévében kerül a piacra, ám addig is mintegy 2500 vállalat számára elérhető tesztelés céljából. Segítségével az irodai dolgozók, például egy Office Outlook-on keresztül fogadott e-mail-re válaszolva kikereshetik a küldő nevét a csatolt listából, ellenőrizhetik, hogy éppen elérhető-e az illető, majd VoIP telefonhívást, vagy akár több személy bevonásával konferenciahívást kezdeményezhetnek felé.

A VoIP technológia lehetőségeire építve egyre több nagy cég, például az IBM és a Cisco is megjelenik a piacon hasonló alkalmazásokkal, és persze a Microsoft sem szeretne lemaradni. Steve Ballmer vezérigazgató nemrég azt jósolta, hogy 10 éven belül az üzleti kommunikáció 100 százalékban web-alapú lesz, ami alapvetően megváltoztatja majd többszáz-millió ember munkáját és az információáramlást.