Kartellgyanúba keveredett az LG és a Samsung is

Genda Csongor Zoltán, 2006. december 12. 19:30
Nemrég az Nvidia és ATI, illetve annak új tulajdonosa, az AMD képviselőit idézte be meghallgatásra az amerikai Igazságügyi Minisztérium, újabban pedig a monitorpiac két vezető szereplője, az LG.Philips valamint Samsung ellen indítottak versenyfelügyeleti eljárást több államban is.
A koreai Yonhap hírügynökség értesülései szerint az ország versenyhivatala eljárást kezdeményezett az LG.Philips valamint Samsung elektronikai konszernek ellen, ugyanis feltételezhető, hogy illegális megállapodást kötöttek a felek a folyadékkristályos monitorok árainak manipulálása érdekében. A két vállalat ellen azonban nem csak a dél-koreai, hanem a japán és az amerikai versenyjogi hatóságok is nyomozást indítottak, az LG.Philips szöuli irodáját pedig múlt héten már át is kutatták a rendőrség munkatársai bizonyítékok után.

A Japanese Fair Trade Commission (JFTC) közleménye szerint további LCD-képernyőt gyártó cégeket is be fognak majd idézni meghallgatásra.
Az LG.Philips szóvivői bejelentették, hogy készek együttműködni a hatóságokkal, a Samsung viszont még nem hozta nyilvánosságra az üggyel kapcsolatos állásfoglalását.

Kapcsolódó cikk: Mesterségesen tartotta magasan az árakat az ATI és az Nvidia?