Check Point. Eventia Suite integrált biztonságmenedzsment szoftver

Kovács Attila, 2006. december 13. 14:02
A Check Point bejelentette átfogó biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) megoldását, az Eventia Suite-ot, ami jobb integrációt biztosít a SmartCenterrel és a Provider-1-gyel. A Check Point törekszik rá, hogy vállalati ügyfelei számára egységes biztonsági architektúrát, ugyanakkor egyszerűsített biztonsági eseménymenedzsmentet biztosítson.
Az Eventia Suite lehetővé teszi az Eventia Analyzer felhasználói számára kiterjedt jelentési képességeket tesz lehetővé. A dinamikus frissítések révén új berendezésekkel és biztonsági eseményekkel bővíthető az Eventia Analyzer, ugyanakkor új jelentések futtathatók az Eventia Reporter számára, a szoftverváltások között, így biztosítva a szolgáltatások minimális zavarását.

Világszerte a vállalatok számára a két legfájdalmasabb kérdés a túl nagy adatmennyiség és az előírások betartása. Az Eventia Suite és a hasonló biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) megoldások a hálózatban működő, különböző biztonsági berendezésekről származó nyers log adatok elemzése révén segítik csökkenteni az informatikusok ilyen irányú terheit.

“Napjainkban sok vállalat üzemeltet olyan infrastruktúrát, amelyben nem integrált minden biztonsági berendezés és menedzsmentrendszer,” mondta Dave Burton, a Check Point Software Technologies termékmarketingért felelős igazgatója. Hozzátette: “A biztonságmenedzsment terén ügyfeleink számára a cél a proaktív és egyszerű megközelítés. Az Eventia Suite-nek köszönhetően az IT vezető a nagyobb kockázatot jelentő fenyegetésekre fókuszálhat, így csökkenthetőek a költségek és megkímélhetőek források. A berendezések és a menedzsmentrendszerek zökkenőmentes integrációja révén az Eventia Suite az egész hálózatra kiterjedő, központilag menedzselt globális elemzést és jelentést biztosít.”

Az Eventia Suite új kiadásának további jellemzői:

Az Eventia Analyzer a más gyártóktól származó berendezések kiterjesztett támogatását nyújtja:  Symantec, Tipping Point, NetContiuum, Nortel switches és Sendmail.

Az Eventia Suite, a SmartCenter és a Provider-1 között megosztott adminisztrátori profilok akadálymentes hozzáférés-menedzsmentet nyújtanak az adminisztrátorok számára, így biztosítva a folyamatos hozzáférési jogosultságokat a biztonsági hálózat egészében.

Az Eventia Suite Provider-1 támogatása lehetővé teszi a szolgáltatóknak a zökkenőmentes eseménymenedzsment szolgáltatások biztosítását ügyfeleik számára. A nagyobb vállalatok könnyebben tekinthetik át a biztonsági felállást a hálózat egészében, ugyanakkor lehetővé válik a skálázható jelentés a nagy kiterjedt biztonsági hálózatok esetében.

További információ: http://www.checkpoint.com/products/eventia/index.html