Stratus hibatűrő rendszerek kétmagos Intel Xeon processzorokkal

Széll Zoltán, 2006. december 16. 08:08
A Stratus Technologies bejelentette, hogy három új modellel bővítette az ’ftServer V’ sorozatot. Az új rendszerek ’Stratus Virtual Operating System’ operációs rendszer felügyelete alatt dolgoznak, és könnyű áttérést biztosítanak a hibatűrő rendszerekre az olyan vállalatok számára, mint a biztonsági cégek és a pénzügyi szervezetek (pl.: bankok).
A vállalat hibatűrő technológiája redundáns (többszörözött) komponenseket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik egy alkatrész meghibásodása esetén is a rendszer további működését, leállás nélkül (99,99% rendelkezésre állás) .

Az új Intel processzor alapú szerverek modellektől, illetve konfigurációktól, valamint a terheléstől függően maximum 60 százalékkal nagyobb számítási és 100 százalékkal nagyobb I/O teljesítményt kínálnak, mint a korábbi V sorozatú modellek. A Stratus V sorozatú hibatűrő modellek kiváló megoldást jelentenek a legkritikusabb megoldásokhoz.

A Stratus a V-sorozatot első tagjait 2004.-ben jelentette be. Most az egy-utas 250 modellt és a két-utas 300 modellt (egymagos Intel Xeon processzorokkal), valamint a két-utas 500 modellt (2,8GHz-es, kétmagos Intel lapkákkal) vezette be. A Stratus korábban a W-sorozatú rendszerekben már használt kétmagos Intel processzorokat.

A V-sorozat támogatja az új Stratus tároló opciókat és felhasználóknak többszörözött logikát, hűtést és forrócserés tápegységet kínál hibatűrő adatfeldolgozással.

A V-sorozatú rendszerek nagyobb teljesítményt szállítanak alacsonyabb áron, mint a Straus ’high-end’ Continum rendszerek, amelyek a VOS és a HP-UX (HP Unix OS) operációs rendszerek felügyelete alatt futnak. Ez lehetővé teszi a gyors és egyszerű áttérést az utóbbiakról az előbbiekre.

A V System sorozat új modelljei már kaphatók, áruk a felhasználó által rendelt konfiguráció nagyságától függ.