Magyar Telekom: egymilliárdos befektetés és multimédia központ

MTI Sajtóadatbank, 2006. december 14. 08:27
A Magyar Telekom szerződést írt alá a mobil multimédia és tartalomfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó MobilPress és MFactory cégek megvásárlásáról 1 milliárd forint értékben. A tranzakcióknak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport megerősíti szerepét a mobil tartalomfejlesztés területén, továbbá többcsatornás multimédia szolgáltató központot kíván kialakítani.
A Magyar Telekom Nyrt. egymilliárd forintért megvásárolta a multimédia és tartalomfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó MobilPress és MFactory cégeket - jelentette be a Magyar Telekom szerdán a BÉT honlapján. Az eladót a közlemény nem nevezte meg. A cégjegyzék szerint a 10,02 millió jegyzett tőkéjű MFactory Kft. a MetalCom Holding Zrt. tulajdona, az pedig a Luxembourgban bejegyzett MetalCom leányvállalata. A MobilPress jegyzett tőkéje 20 millió forint és tulajdonosa a cégjegyzék szerint egy magyar magánszemély.

A Magyar Telekom a MobilPress 100 százalékát, az MFatory 75,05 százalékát vásárolja meg - áll a közleményben. Ugyanakkor az MTelekom opciós jogot szerzett arra, hogy 2009-től az MFactory-ben lévő tulajdonrészét 100 százalékra növelje. A magyar telekom cég bejelentette azt is, hogy többcsatornás multimédia szolgáltató központot kíván kialakítani az újonnan szerzett befektetés nyomán.

A MobilPress üzemelteti többek között a t-zones portált, míg az MFactory a magyar mobil tartalomgyártó és aggregátori szegmens egyik szereplője. A két cég az idén együttesen várhatóan 1,8 milliárd forint körüli bevételt, és 120 millió forint körüli  adó- és kamatfizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereséget (EBITDA) ér el.

A MobilPress tranzakció lezárásához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.