Az OpenOffice.org támogatja a Microsoft Office Open XML formátumát

forrás Prim Online, 2006. december 14. 14:46
A Novell bejelentette, hogy az OpenOffice.org irodai programcsomag Novell kiadása mostantól támogatja a Microsoft Office Open XML formátumot, így javul az együttműködés az OpenOffice.org és a Microsoft Office következő generációja között.
A Novell a Microsofttal és más vállalatokkal együttműködve dolgozik azon a projekten, melynek célja kétirányú nyílt forrású fordítók létrehozása az OpenOffice.org és a Microsoft Office szöveges dokumentumai, táblázatai és prezentációkészítői között. A szöveges dokumentumokhoz készülő fordítóprogram megjelenése 2007. január végére várható. A fordítóprogramok beépülő modulként lesznek elérhetőek a Novell OpenOffice.org termékéhez. A Novell nyílt forrásúként fogja megjelentetni azt a kódot, amely az Open XML formátumot a Novell OpenOffice termékkel kompatibilissá teszi, és javasolni fogja, hogy az OpenOffice.org projekt része legyen. A jövőben a felhasználók könnyebben oszthatják meg fájljaikat a Microsoft Office és az OpenOffice.org között, hiszen a két irodai programcsomag dokumentumai egységesebben fogják megjeleníteni a formátumokat, képleteket és stílussablonokat.

Az OpenOffice.org ingyenesen elérhető a http://www.openoffice.org címen. A Novell a SUSE Linux Enterprise Desktop és Novell Open Workgroup Suite ajánlataiban a Linux, illetve a Windows platformon is elérhetővé teszi és támogatja az OpenOffice.org szoftvert.

A nyílt forrású Open XML/ODF Translator projekt a http://sourceforge.net/projects/odf-converter weboldalon érhető el.