IDC: belehúzott a ProCurve

forrás Prim Online, 2006. december 15. 12:03
A HP ProCurve Networking felgyorsult növekedéssel erősítette meg a második helyét az EMEA régióban, a menedzselt portok értékesítése szerinti rangsorban.
Az IDC piackutató cég legfrissebb, 2006. harmadik negyedévére vonatkozó termékértékesítési adatai szerint a HP ProCurve Networking megerősítette második helyét a nagyvállalati hálózati eszközök gyártóinak a menedzselt LAN kapcsolókban értékesített, portok száma szerinti a rangsorában az EMEA régióban. Az IDC jelentése szerint a ProCurve érte el az egyik legjobb, az előző negyedévhez viszonyított növekedési rátát a régióban, az idei év harmadik negyedévében 28,2 százalékot a második negyedévhez képest.

2006. harmadik negyedévében a ProCurve növekedési üteme túlszárnyalta a piac növekedését, így a menedzselt portok száma alapján számított pici részesedése két százalékkal nőtt. A menedzselt portok száma alapján a ProCurve jelenleg 16,2 százalékos részesedéssel bír az EMEA régióban.

A moduláris kapcsolók piacán szintén a ProCurve a második legnagyobb cég, hatszor nagyobb részesedéssel, mint az utána következő Nortel. A Layer 3 kapcsolók piacán is a ProCurve-é a második hely, háromszoros részesedéssel a harmadik helyen álló 3Com-hoz képest.

Az említett időszakban a ProCurve jelentős növekedést ért el sok EMEA régióbeli országon belül is, beleértve az Egyesült Királyságot, ahol a piaci részesedése igen erősen, hat százalékkal növekedett.