300 millió dolláros közös HP-Microsoft tervek

Milkovits Gábor, 2006. december 15. 07:17
A Hewlett-Packard és a Microsoft bejelentette, hogy a két vállalat jövőre mintegy 300 millió dollár értékben tervez közös megoldásokat az üzleti felhasználók részére.
A befektetések a Microsoft HP hardveren futó üzenetküldő, kollaborációs, tartalomkezelő, folyamat-integrációs, alap-infrastruktúra, és egységes kommunikációs megoldásait érinti, a két cég mintegy 20 ezer közös céges ügyfelénél. A kooperáció elsőként az új Exchange Server 2007 szoftverre, illetve az Office Communications Server 2007-re terjed ki, amelyeket közösen tesztel, reklámoz és forgalmaz majd a két vállalat. Emellett a Microsoft évek óta legnagyobb partnerének számító HP több mint 3000, a szoftverkonszern által kiképzett alkalmazottal bővíti kereskedelmi és terméktámogatói csapatát. A szorosabb kooperáció mindkét cég számára komoly előnyökkel járhat a jövőre becslések szerint 50 milliárd dollárt forgalmazó vállalati infrastruktúra-piacon.

A bejelentésre kevesebb, mint két héttel a Vista céges piaci premierjét követően került sor, ami aligha véletlen. Kevin Turner, a Microsoft operatív vezérigazgatója szerint ugyanakkor a most bejelentett kezdeményezés csak egy újabb elem a vállalat hasonló nagyszabású projektjeinek sorában.