DS adaptereket is visszahív a Nintendo

Milkovits Gábor, 2006. december 17. 20:18
A több millió eddig forgalomba hozott Wii távirányító-csuklószíj mellett a Nintendo, amúgy mellékesen, 200 ezer DS adaptert is visszahív meghibásodás miatt.
Az akció a DS és DS Lite hordozható játékgépekkel Japánban forgalomba hozott elektromos hálózati adapterekből mintegy 200 ezerre vonatkozik, és állítólag nem érinti a világ más részein eladott példányokat. A hiba mikéntjéről a gyártó nem nyilatkozott, ám az eszköz esetében valószínűsíthető, hogy valamilyen a készüléknél is problémát okozó meghibásodásról lehet szó.

A véletlen egybeesés, hogy egy nagy gyártónak egyazon napon két termékét is vissza kell hívnia cserére minőségi gondok miatt, szemléletesen rávilágít az elektronikai iparág mai problémáira. A termékek életciklusának rövidülése, illetve a rendkívül erőteljes árverseny ugyanis együttesen a minőségi gyártás ellen dolgoznak, ráadásul sokszor az ezt szavatoló egységes és ellenőrizhető szabványok is késlekednek, részben az éles rivalizálás és a szintén gyakori szűklátókörűség miatt. A Nintendo esete korántsem egyedi, elég ha az összesen  közel 10 millió hibás Sony noteszgép-akku visszahívására gondolunk.