Változások a Skype felső vezetésében

OTS - Cégvonal, 2006. december 18. 10:06
A Skype változást jelentett be két felső vezetői poszton. Alex Kazim, a Skype elnöke januárban megválik tisztétől és visszatér az eBayhez. A 8 éves eBay-múltra visszatekintő Kazim a Skype 14 hónappal ezelőtti megvásárlásakor került a vállalat élére. Feladata a Skype termékfejlesztési és innovációs tevékenységének irányítása volt Niklas Zennstrom vezérigazgatónak alárendelve.
A Skype-nál eltöltött ideje alatt Kazim központi szerepet játszott a cég termékfejlesztési és tervezési infrastruktúrája hatékonyságának növelésében. Miután sikerrel segítette a Skype növekedését és integrálását az eBayhez, Kazim visszatér eredeti munkahelyére és kulcsfontosságú stratégiai projekteket vesz kézbe az eBaynél, beszámolási kötelezettséggel Meg Whitman elnök-vezérigazgatónak.

Kazim távozását követően Henry Gomez marketingigazgató, országigazgató kapott elnöki kinevezést. Új posztján tanácsadói feladatot lát majd el Zennstrom mellett és a legfőbb kapcsolattartó funkcióját tölti be az eBay és a PayPal felé.

Gomez 7 éves eBay-múltat tudhat maga mögött és észak-amerikai általános igazgatóként 2005 novemberében lépett be a Skype-hoz, ahol az egyesült államokbeli és kanadai üzletág kiépítését vezette marketingigazgatóvá történt kinevezését megelőzően. Jelenlegi marketing-feladatkörét az elmúlt hónapokban általa létrehozott központi marketingcsapat veszi át Londonban.

Zennstrom és Janus Friis társalapító Gomezzel és a Skype többi vezetőjével egyetemben változatlanul a Skype üzletének globális kiterjesztésére, valamint az eBay és PayPal cégekkel való integrációra összpontosítja tevékenységét.