Új keresőszolgáltatást indított az [origo]

forrás Prim Online, 2006. december 18. 21:04
Felfrissült külsővel és új keresőopciókkal indult el az OK.hu. Az általános keresésen kívül ezentúl közvetlen térképes címkeresést, okos szótár funkciót és online vásárlási lehetőséget is kínál az [origo] új keresőszolgáltatása. A keresőre kattintva az is kiderül, ki volt hazánk legkeresettebb sztárja az előző napon.
Az OK.hu kezdőlapján megtekinthetjük az előző nap legnagyobb keresettségnek örvendő sztár fotóját. Innen továbbugorhatunk a Websztár oldalára, ahol a magyar sztárok aktuális toplistáját és az úgynevezett kiugrólistát is tanulmányozhatjuk, amely az előző napihoz képest kiugróan „teljesítő” sztárokat jeleníti meg.

Az OK.hu egyik célja a felhasználók segítése az ügyesebb, hatékonyabb keresésben. Erre szolgálnak az új külsőt öltő keresőopciók, valamint a kezdőlapon olvasható aktuális keresőtrükk. Szintén az internetezők kényelmét szolgálja az OK.hu letisztult, átlátható designja, illetve a szponzorált linkek limitálása.

Az [origo] kereső térkép-keresőopciója a t-online.hu térképét használja, újdonság azonban, hogy a keresett cím ezentúl már közvetlenül az OK.hu-n is megadható. A T-Online-nal szorosan együttműködő MTA SZTAKI szótár új kényelmi szolgáltatásként nyelvválasztási lehetőséget is kínál az OK.hu felhasználóinak. A megbízható, magyar felhasználók igényeire optimalizált Yahoo-motornak köszönhetően a hírek opcióra kattintva friss információkat szerezhetünk a világ bármelyik pontjáról.

A termék keresőopcióban megadott áruk a vasarlas.origo.hu címen elérhető virtuális bevásárlóközponton keresztül azonnal megvásárolhatóak. A keresési lehetőséget tovább finomítja a kézzel szerkesztett linktárral való szorosabbá vált együttműködés, hiszen itt olyan linkeket is találhatunk, amelyekre az automatikus keresőmotor nem feltétlenül bukkan rá.

A legnépszerűbb kép-, zene- és videokeresés mellett lehetőség nyílik az Országos Széchenyi Könyvtár teljes adatbázisában való kutakodásra is. A további funkciók az [origo] adatbázisait használják; a cikkek keresése az [origo] nyolcéves archívumában történik, a szoftverkeresés alkalmával a felhasználó a portál szoftverbázisában kutat, az [origo] apróhirdetéseit pedig az OK.hu apró kereső kategóriáján keresztül is elérhetjük.