Magyar Telekom: ADSL telefon-előfizetés nélkül, sebességnövelés

MTI Sajtóadatbank, 2006. december 19. 09:01
Telefon-előfizetés nélküli ADSL, azaz széles sávú nagykereskedelmi internetszolgáltatást tesz elérhetővé 2007 első negyedévétől a Magyar Telekom.
A társaság hétfői közleménye szerint emellett jelentősen megnövelik az ADSL internet-hozzáférések sávszélességét.

A sávszélesség-növelés - adott csomagtól, és műszaki lehetőségektől függően - akár kétszer, háromszor vagy négyszer gyorsabb internetezést is lehetővé fog tenni az összes jelenlegi és új ügyfél számára. A jelenleg másodpercenként 512 kilobit sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 megabit, a jelenleg 1 megabit maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 megabit, a jelenlegi 2 megabit vagy 3 megabit sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 megabit is lehet a maximális letöltési sebesség. A nagyobb szávszélesség előnyei többek között az egyre népszerűbb multimédiás alkalmazásoknál lesznek érezhetőek.

Az ADSL sebesség növelését a Magyar Telekom 2007 január közepén kezdi meg, az átállítási munkálatok várhatóan néhány hónapot vesznek igénybe.

A közlemény szerint a Magyar Telekom a közeljövőben bevezeti a telefonszolgáltatás nélküli ADSL szolgáltatást, amit internetszolgáltató partnerein keresztül vehetnek igénybe az előfizetők.

A havidíjas telefon nélküli ADSL bevezetése jelentős fejlesztéseket igényel a Magyar Telekom részéről, amelyek várhatóan 2007 első negyedévében fejeződnek be. Ezzel a szolgáltatással azon ügyfeleknek is lehetőségük lesz ADSL-hez jutni, akik nem rendelkeznek telefon-előfizetéssel.