A Noromis Photolab öt klikkel profi minőségű fényképeket ígér

Széles Csongor, 2006. december 19. 12:18
A Noromis Photolab elnöke, Maurice Hammoy bejelentette első windowsos szoftverét, amelyet a teljesen hétköznepi ember számára is lehetővé teszi, hogy számítógépére felmásolja, automatikusan optimalizálja és fotólabor minőségben kinyomtassa digitális fényképeit. És mindezt öt klikk alatt. Akinek bonyolult a Photoshop megtanulása vagy drága idejéből szinte alig futja pihenésre, annak érdemes kipróbálnia a Noromis felhasználóbarát szoftverét.
Maurice Hamoy, aki korábban a nagy sikerű HiJaak képkonvertáló szoftver részlegének marketingaligazgatója volt, jelenleg is a "felhasználó-megrögzött" marketingelképzelésével igyekszik megtalálni a megoldást az otthoni fotónyomtatásra. "A HiJaak esetében is alkalmazott módszerrel több száz hétköznapi embert figyeltünk meg egy látszólag egyszerű tevékenység közben: a digitális fényképezőgépről több tucat fotót töltöttek fel a számítógépre, alapszintű javításokat eszközöltek a képeken, és bizonyos méretben kinyomtatták azokat. Ez a látszólag egyszerű feladat a legtöbb embernek akár egy óráig tartó bosszúságot okozott, ráadásul a végeredmény sem volt szívderítő. Nem voltak jobbak az átlagosnál. Ezeket a tapasztalokat összesítettük, és előálltunk a megoldással, a Noromis PhotoLab szoftverrel. Egy karcsú, célorientált programról van szó, amely az elfoglalt felhasználót célozza meg, aki a rendelkezésére álló számítógéppel és nyomtatóval intelligensen optimalizált fényképeket nyomtathat."

A Noromis PhotoLab végtelenül leegyszerűsíti és felgyorsítja a fotónyomtatást, ráadásul egyáltalán nem igényel semmilyen szakértelmet. A legtöbb fotószerkesztő programmal ellentétben, melyek több száz eszközt tartogatnak a kívánt hatás megvalósítására, a Noromis Photolab arra összpontosít, amire az amatőr fotósok 95%-a vágyik: letölti a képeket a fényképezőgépről, automatikusan kijavítja a helytelen expozíciót, a kontrasztot, a színegyensúlyt, a telítettséget és az élességet, könnyedén kiigazítja a bosszantó vörös szemet, majd a kívánt méretben kinyomtatja az optimalizált fotót. Mindez 5 klikket vesz igénybe, és ebben a Noromis PhotoLab jobb és gyorsabb a konkurrenciánál.

A szoftver jelenleg béta tesztfázisban van, aki a szoftver finomhangolásában részt kíván venni, látogasson el a www.Noromis.com weboldalra. A végleges verzió 2007 januárjában készül el, ára kb. 10 000 Ft lesz majd.