A Siemens hosszabbít a Magyar Telekomnál

Kovács Attila, 2006. december 19. 16:10
A Siemens Communications ma bejelentette, hogy életciklus-támogatást nyújt a Magyar Telekom EWSD távbeszélőközponti/alközponti hálózata számára.
A Magyar Telekom az Siemens Networksöt bízta meg digitális alközponti hálózatának teljes életciklusra szóló karbantartási feladataival. A megbízás értelmében a Siemens távközlési hálózatokkal foglalkozó leányvállalata biztosítja a legnagyobb magyarországi telekommunikációs cég számára szükséges szoftver csomagokat és a hálózati infrastruktúra folyamatos szervizelését. A szerződés 2010 végéig szól.

A megállapodás újabb állomását jelzi a Siemens és a Magyar Telekom között fennálló, sok évre visszatekintő együttműködésnek. A megbízás szolgáltatás keretében a Siemens támogatást nyújt a Magyar Telekom vezetékes telefóniára vonatkozó középtávú tervei megvalósításához, de lehetővé teszi az új távközlési technológiák igénybe vételét is. Az együttműködés a fenntartási és üzemeltetési támogatást éppúgy magában foglalja, mint a TDM-hálózat számára történő szoftverfrissítést. 

Az EWSD vezetékes alközponti hálózat működtetésének alapja a Siemens „Network Care Complete” szolgáltatása, amely hosszú távon biztosítja a hálózat problémamentes üzemelését, s ezzel védi a távközlési vállalat befektetéseit. A rendszer három részből – egy karbantartási, egy ehhez tartozó teljes körű felügyeleti és egy alkalmazási csomagból – áll.

A karbantartási csomag mind a hálózat-fenntartási mind pedig az üzemeltetési (menedzsment) rendszer számára lehetővé teszi a szoftverfrissítést. A felügyeleti csomag részei az online ügyfélszolgálat, a hibadiagnosztizálási és probléma-megoldási szolgáltatás valamint a hét minden napján 24 órán keresztül elérhető sürgősségi szerviz, amely biztosítja a hálózat rendelkezésre állási mutatóinak magas szinten tartását. Az alkalmazási csomag az új szoftverek gyors felinstallálását, beállítását és hálózati integrációját segíti elő.  A szolgáltatás felhasználójaként a Magyar Telekom 2010-ig pontosan megtervezheti az EWSD alközponti hálózat működtetésével kapcsolatos költségeit.