Celsius munkaállomások négymagos Intel processzorokkal

forrás Prim Online, 2006. december 19. 18:02
A Fujitsu Siemens Computers bejelentette legújabb négymagos Intel rocesszorokkal szerelt Celsius R540 és R640 munkaállomásainak bevezetését.
A Celsius R540 az 5300-as sorozat legújabb négymagos Intel Xeon processzoraival vagy az 5100-as sorozat kétmagos Intel Xeon processzoraival dolgozik, és a nagy sebességű PCI Express 2D és 3D OpenGL grafikus kártyák teljes skáláját támogatja. Háza a kompakt méret ellenére négy merevlemez befogadására elegendő helyet biztosít. A rendszer 16 GB maximális memóriakapacitással konfigurálható. Az új hűtési koncepció rendkívüli módon csökkenti a Celsius R540 zajkibocsátását. A kompakt gép kimondottan nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz – szoftverfejlesztő, 3D modellezési, CAD és pénzügyi (előrejelzés-készítő) szoftverek futtatására – készült. Fürtmegoldások részeként rackbe is szerelhető.

A Celsius R640 az 5300-as sorozat legújabb négymagos Intel Xeon processzoraival vagy az 5100-as sorozat kétmagos Intel Xeon processzoraival dolgozik, és a nagy sebességű PCI Express 2D és 3D OpenGL grafikus kártyák teljes skáláját támogatja. Nagyobb házának köszönhetően több komponens befogadására képes. Új hűtési rendszere kivételesen halk működést biztosít. Az új, felső kategóriás Celsius R640 munkaállomás különösen alkalmas az animáció, a virtuális valóság, a vizualizáció, a műszaki szimuláció és a geotudományok támogatására. Fürtmegoldások részeként rackbe is szerelhető.