Kritikus fontosságú frissítések a Mozillától

Kiss Ádám Zoltán, 2006. december 20. 21:14
A vállalat a Firefox böngésző 2.0-s, 1.5-ös, a Tunderbird levelezőszoftver 1.5-ös és a SeaMonkey 1.0-s változatához adott ki fontos frisítéseket.
A javítások telepítése a Firefox böngésző 2.0-s változatát 2.0.0.1-esre emeli, és egyben 5 kritikus minősítésű hibát javít, akárcsak az 1.5-öshöz szánt javítócsomag. A hibák között találhatók az SVG, a LiveConnect, a CSS kurzor és a memóriakezelés ismert problémái. Az eddig legfrissebbnek tekintett Firefox emellett két fontos javítást is kapott, valamint az RSS kezelésen is finomítottak.

A Secunia biztonsági útmutatója szerint azért is fontos a frissítések letöltése, mert különben idegen kódot futtathatnak gépünkön, sőt személyes adatokhoz is hozzáférhetnek. A Mozilla közleménye szerint nem érkezett hozzájuk jelentés arról, hogy ténylegesen visszaéltek volna a biztonsági résekkel, de szerintük például a memóriakezelés hibája kellő kitartással kihasználható lenne. A javítások manuálisan letölthetők a Mozilla oldaláról, vagy a böngészőben aktivált automatikus frissítési rendszerrel.