Az Index.hu-é lett a C-Travel.hu többségi tulajdona

MTI Sajtóadatbank, 2006. december 21. 07:58
Az Index.hu többségi tulajdonába került a C-Travel.hu-t is üzemeltető Confhotel-Net Kft. - tájékoztatta a C-travel.hu az MTI-t szerdán.
A közlemény szerint az Index.hu portfoliójába integrálással a C-Travel.hu hamarosan a legnagyobb internetes utazási oldallá nőheti ki magát.

A 2003-ban indult utazási weboldal elsősorban belföldi szállásfoglalási oldalként üzemelt, azonban a 2006-ban végrehajtott szolgáltatásbővítés és fejlesztések eredményeképpen az oldalon egyre nagyobb számban találhatóak meg külföldi utazási ajánlatok is.

Erdős Ákos, a Confhotel-Net Kft. ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a vételárat üzleti titokként kezelik. A társaság az idén várhatóan mintegy 90 millió forint árbevételt ér el, ami duplája a 2005. évinek. Jövőre pedig - az Index.hu nagy látogatottságára számítva - mintegy 150 millió forintot várnak. Bevételük 90 százaléka belföldről származik.

A 3 millió forint jegyzett tőkéjű kft. a 3 csillag feletti magyar szállodaláncok ajánlatait kínálja honlapján, jövőre jobban nyitnak a külföldi szállodák felé.

Erdős Ákos utalt arra, hogy ez év végére a C-Travel.hu látogatottsága napi 5000 egyedi látogató és 50 000 oldalletöltés körül alakult. Havonta több mint 2.500 ajánlatkérés fut át a szállásfoglalási rendszeren, amely az oldalon hirdető 250 szolgáltató között oszlik meg. Ezek 60 százaléka szállásfoglalással végződik.