Samsung SGH-Z720 HSDPA mobil

Milkovits Gábor, 2006. december 27. 20:06
A Samsung forgalomba hozta Európában a szétcsúsztatható SGH-Z720-as HSDPA mobiltelefont, amely természetesen egy újabb „leg”, ezúttal a legvékonyabb készülék a kategóriájában.
A más néven Samsung Ultra Edition 13.8 mindössze 1,38 cm vastag, tömege pedig alig 80 gramm, mégis mindent tud, amit egy szuper 3G HSDPA mobiltelefonnak tudnia kell. A készülék 1,8 Mbit/s-os adatátviteli sebességet biztosít, emellett pedig 3 megapixeles kamerával, valamint egy videotelefonálást segítő kisebb külső kamerával, 2,1” QVGA kijelzővel, microSD bemenettel, Bluetooth-al, és teljes HTML böngészővel is rendelkezik. Az SGH-Z720 az első Samsung mobil, amely fel van szerelve a Google mobilkeresőjével, illetve telepített Gmail klienssel is el van látva. A mobil úgynevezett uTrack interfésszel bír, amely egy előre megadott számra sms-ben figyelmezetést küld abban az esetben, ha megváltoztatják a készülék beállításait, emellett pedig külön jelzést küld helyzetéről, ami lopás esetén igen hasznos lehet.

A Samsung SGH-Z720 a bejelentéssel egy időben megjelenik a fő európai piacokon, a kontinens többi országában pedig szintén rövidesen várható. Ajánlott árat egyelőre nem közölt a gyártó.