Vista-aktiválást megkerülő crack a neten

Genda Csongor Zoltán, 2006. december 28. 14:50
A Microsoft legújabb operációs rendszerét harminc napon belül kell aktiválniuk a felhasználóknak, azonban a furfangos hackerek megtalálták a módját annak, hogy hogyan cselezzék ki a redmondiak biztonsági megoldását.
Több külföldi IT-magazin is arról számolt be, hogy az interneten felbukkant egy olyan crack, amely alkalmas a Vista tesztperiódusának a meghosszabbítására, jobban mondva végteleníti ezt az időt. Ennek alkalmazása esetén tehát a felhasználóknak nem kell az egy hónap leteltével végrehajtaniuk az aktiválást, és a termékkulcs beütése nélkül is tovább használhatják az új Windowst. Az ily módon meghekkelt Vistát már az Microsoft eredetiségvizsgálója sem tudja kiszúrni, ugyanis az nem tudja leellenőrizni, hogy mikor is telepítették fel az illető számítógépre az operációs rendszert.

A redmondi vállalat azonban minden bizonnyal nem örül annak, hogy még a kereskedelmi forgalmazás megkezdése előtt különböző crackek jelennek meg az új Windowshoz. A Microsoft képviselői már többször kijelentették, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék az ügyeskedők életét, és megakadályozzák a kalóz-Visták elterjedését.