Ütésálló digitális fényképezőgép gyerekeknek

Genda Csongor Zoltán, 2006. december 28. 19:16
A Fisher Price játékgyártó cég bemutatott egy kifejezetten kisgyermekeknek szánt digitális fényképezőgépet, amely robosztus kialakításának köszönhetően jóval strapabíróbb mint a felnőtteknek szánt modellek.
Mivel a gyermekeknek különös tehetségük van ahhoz, hogy mindent rekordidő alatt elrontsanak, így a Fisher Price egy igencsak egyszerű, ám a gyűrődést jól bíró, masszív kamerával rukkolt elő. A különböző élénk színekben pompázó készülék korántsem veszi fel a versenyt a professzionális gépekkel, azonban a háromévesek igényeit tökéletesen kielégíti a 640x480 pixeles felbontás. A fényképező menüje könnyen kezelhető, 8 MByte-os (SD-kártyával bővíthető) belső memóriáján pedig hozzávetőlegesen 60 fényképet tárolhatnak a felhasználók. Az elkészített fotókat a gyermekek a 3 cm-es színes kijelzőn tekinthetik meg, de USB-kábelen keresztül számítógépre is felmásolhatják azokat.
A négy AA-elemmel működő digitális fényképezőgép máris megvásárolható a kereskedelmi forgalomban is 90 euróért (23.000 Ft).