Vékony, színes Toshiba mobil Európában

Milkovits Gábor, 2006. december 30. 08:31
A Toshiba január elején piacra dobja Európában fiataloknak szánt, divatos kivitelű, alsó középkategóriás mobiltelefonját, a TS605-öst.
Az eddigi drágább készülékeivel szemben a TS605-össel a Toshiba végre szeretne eljutni a szélesebb közönséghez is az öreg kontinensen. A mobil ennek megfelelően feltűnő – például lila, arany vagy pezsgő – színekben is érkezik, és alig 1,03 cm vastag, illetve 79 gramm tömegű. Az éles árverseny miatt ugyanakkor a négysávos GSM/GPRS telefon műszaki jellemzői és funkciói nem kimondottan lélegzetelállítóak: 1,3 megapixeles kamerával, 1,9” TFT LCD kijelzővel, Bluetooth-al, valamint 5,5 MB saját memóriával rendelkezik. A mobilon mp3 lejátszó szoftver is található, amelyet a microSD bemenethez csatlakoztatott memóriakártyáról lehet zenével táplálni. A Toshiba TS605 akkumulátora egy feltöltéssel 150 óra készenléti, illetve 2,5 óra beszélgetési időt biztosít.

A Toshiba eredetileg még 2006 végére ígérte az új mobiltelefont, azonban nem tudni miért, a készülék mindeddig nem jelent meg a kereskedők és a szolgáltatók kínálatában. A várható árral kapcsolatban egyelőre szintén nem közöltek információt.