Hibrid LG Blu-ray/HD DVD lejátszó a CES-en

Milkovits Gábor, 2007. január 4. 17:35
Az LG bejelentette, hogy az idei CES kiállításon bemutatja az első olyan kéklézeres DVD lejátszót, amely a Blu-ray és a HD DVD formátumú lemezek lejátszására egyaránt alkalmas.
A kéklézeres formátumok eddigi rövid története alapján egyelőre egyik tábor sem tűnik egyértelmű győztesnek, ráadásul a szabványok egységesítése is lekerült rövidtávon a napirendről, így aztán a készülékgyártók részéről logikus lépésnek látszik a hibrid lejátszók fejlesztése. Tavaly több céggel kapcsolatban is szárnyra kaptak ilyen hírek, egyértelmű hivatalos megerősítés azonban nem érkezett. Az NEC ugyanakkor tavaly októberben egy Blu-ray/HD DVD csipről számolt be, a Ricoh pedig egy mindkét szabvány olvasására alkalmas optikai olvasófejet mutatott be. Most pedig az LG ténylegesen bejelentette, hogy a január 8-11 között megrendezésre kerülő Las Vegas-i CES kiállításon bemutatja az első, mindkét formátumú kéklézeres lemez lejátszását támogató készüléket.

Részletekkel egyelőre nem szolgált a gyártó, azonban annyit a sajtóközleményből tudni lehet, hogy a Blu-ray/HD DVD hibrid lejátszót még az idei első negyedévben forgalomba hozzák az Egyesült Államokban.