Független kutatóintézet ajánlja az Oracle Data Mining szoftvert

forrás Prim Online, 2007. január 5. 15:48
A Bloor Research Group nemrégiben nyilvánosságra hozta tanulmányát az Oracle Database 10g kiegészítőjeként elérhető Oracle Data Mining adatbányászati eszközről. A kutatás szerint az eszköz használatával a felhasználók rejtett összefüggésekre bukkanhatnak az adataik közt, és könnyen automatizálni tudják az új üzleti ismeretek feltárását és közzétételét. Korszerű business intelligence-funkcióival az üzleti hatékonyság és a beruházások megtérülése egyaránt javítható.
A tanulmány – amelynek szerzője a Bloor piackutató elemzője, David Norris –  megvizsgálja az Oracle Data Mining által kínált funkciókat. A díjnyertes Oracle Database 10g szolgáltatásaira építkezve az Oracle Data Mining lehetővé teszi az Oracle alapú adathalmazokkal való hatékony és precíz munkavégzést. A tanulmány rámutat, hogy az Oracle Data Mining széles algoritmusválasztékkal rendelkezik, így számtalan tudományos elemzési lehetőség válik lehetővé a felhasználók számára.

A tanulmányban Norris összehasonlítja az Oracle Data Mining eszközt a Microsoft és az IBM hasonló termékkínálatával, illetve egyéb önálló alkalmazásokkal is, és a következő megállapítást teszi: „A Siebel és annak BI-alkalmazásegyüttese megszerzésével az Oracle kiváló BI-termékkínálatot állított össze, ráadásul az adatbányászati alkalmazásegyüttes igazi kincs. Így összességében úgy gondolom, hogy nagyon nehéz a többieknek versenyezni az Oracle ajánlatával.” Az Oracle Data Mining elérhető áron kínál komplett BI-megoldást az ügyfeleknek. Norris megjegyzi: „…a felhasználó a szolgáltatások és a funkciók szempontjából egy igazi prémiumkategóriás szoftvert kap a pénzéért.”

A Bloor Research „Oracle Data Mining – kiváló minőségű eszköz elérhető áron” c. tanulmánya itt olvasható:
http://www.it-analysis.com/technology/applications/content.php?cid=9025&ref=fd_ita