Seagate: 750 GB-os hordozható merevlemezes adattároló

Milkovits Gábor, 2007. január 7. 09:41
A Seagate a jövő hét eleji Las Vegas-i CES kiállításon újfajta hordozható merevlemezes adattároló eszközöket mutat be, akár 750 GB kapacitással.
A FreeAgent elnevezésű eszközökkel a Seagate elsősorban azokra a felhasználókra gondolt, akik akár számítógépük teljes tartalmát magukkal szeretnék vinni, viszont nem szeretnének ehhez egy laptopot, vagy egy rakás DVD lemezt hurcolni. A zsebben elférő FreeAgent egy maximálisan 750 GB-os merevlemezes meghajtót, illetve a tartalmak kezeléséhez és kódolásához szükséges szoftvercsomagot tartalmazza, és USB csatlakozóval könnyedén ráköthető bármely PC terminálra. Biztonsági okokból a FreeAgent-ről származó jelszavaknak és adatoknak nem marad nyoma a felhasznált PC-n.

A Seagate a FreeAgent eszközöket februártól hozza forgalomba a tengerentúlon, 199-419 dollár közötti árakon. Három termékkategória lesz kapható: a 320-750 GB kapacitású FreeAgent Pro, a valamivel kevesebb funkcióval rendelkező 250-500 GB-os FreeAgent Desktop, illetve a kisméretű, 12-160 GB-os FreeAgent Go.