Logitech perifériák Windows Vistához

forrás Prim Online, 2007. január 8. 18:06
A Logitech a CES-en mutatja be a Windows Vistához készült perifériáit. Bár a Logitech több mint 100 eszköze működik majd együtt a Vistával, néhány terméket kifejezetten erre a rendszerre éleztek ki. A Logitech MX 3200 vezeték nélküli billentyűzet és lézeregér például egyszerű hozzáférést biztosít a Vista újszerű navigációs lehetőségeihez, mint amilyen például a „Flip 3D”. Más termékek – például a QuickCam Ultra Vision Special Edition webkamera – a Vista új látványvilágát egészítik ki.
Az új termékeket mind a Microsoft pavilonjában, mind pedig a Logitech standján látni lehet (Las Vegasi Rendezvényközpont, Déli Csarnok, 35512-es stand).

A Logitech egerei és billentyűzetei nemcsak kompatibilisek a Windows új verziójával, de néhány modellen olyan gombok is helyet kaptak, amelyek gyors hozzáférést biztosítanak a Windows Vista új hatékonysági szolgáltatásaihoz. A Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser billentyűzet-egér kombináción például egyetlen gombnyomással előhívható a „Flip 3D” és a „Keresés a fotóalbumban” szolgáltatás, így rendkívül fürgén és egyszerűen eligazodhatunk digitális adataink között. A billentyűzet nyomásérzékeny „keresés és nagyítás” csuszkája különösen hasznos, ha a fotóalbum miniatűrjeit vagy a keresési eredményeket böngésszük. Egy másik termék, a Logitech MX Revolution vezeték nélküli lézer-optikai egér egy teljesen új, hüvelykujjal kezelhető kereket kapott, amivel a „Flip 3D” segítségével az egér elengedése nélkül is tudunk az alkalmazások között váltogatni. Ezekhez a billentyűzetekhez és egerekhez a Logitech várhatóan január végén adja majd ki a SetPoint szoftver Windows Vista kompatibilitáshoz szükséges, 3.3-as verzióját.

A Logitech azon webkamerái és fejhallgatói, amelyek megkapták a Windows Vista minősítést, mind kristálytiszta digitális kommunikációt tesznek lehetővé. A QuickCam szoftver 10.5-ös verziója – a Logitech videószoftverének legfrissebb változata – a Logitech összes jelenleg kapható webkameráját támogatni fogja. Az új szoftver várhatóan január végén jelenik majd meg a QuickCam Ultra Vision Special Edition webkamerával egyidejűleg. Ez az új kamera a Windows Vista színvilágának megfelelő fekete-ezüst borítást kapott. A QuickCam szoftvercsomag 10.5‑ös verziója kifejezetten Windows Vista használatra készül, és számos webkamera-specifikus alkalmazást tartalmaz, mint például a QuickVideo, a QuickPicture vagy a QuickView. A Logitech tervezi további Windows Vista alkalmazások kifejlesztését is, hogy a lehető legtöbb népszerű webkamerás parancs gyorsan elérhető legyen.

A már említett QuickCam Ultra Vision Special Edition webkamerához hasonlóan számos új Logitech termék külső megjelenése illeszkedik a Windows Vista vizuális világához. A Logitech diNovo Edge billentyűzet például olyan formatervet kapott, aminek köszönhetően egy Windows Vistát futtató laptopot már jó messziről fel lehet ismerni. A Logitech Premium Notebook fejhallgató fekete-ezüst külseje is a Windows Vista látványelemeit idézi.