A Cisco megállapodást kötött az IronPort felvásárlásáról

forrás Prim Online, 2007. január 9. 12:38
A Cisco Systems bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a kaliforniai San Brunóban működő és eddig magántulajdonban lévő IronPort Systems cég felvásárlásáról.
A cégek és más szervezetek számára egyaránt elsődleges fontosságú az e-mailek, üzenetek és egyéb tartalmak biztonsága. Az internetes alkalmazások között vezető helyet foglal el az e-mail és az üzenetküldés. Ezért az üzenetkezelési és webes biztonsági megoldások piacvezetőjeként ismert IronPort kínálata tökéletesen illeszkedik a Cisco biztonsági portfoliójába. Az IronPort biztonsági termékein és technológiáján alapuló üzenetkezelési termékek jól kiegészítik a Cisco piacvezető biztonsági és felügyeleti megoldásait.

A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 830 millió dollárt fizet készpénzben és részvények formájában. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének harmadik negyedévében kerül sor.

Az IronPortot 2000-ben alapították, székhelye a kaliforniai San Bruno városában található, és 408 alkalmazottat foglalkoztat.