Töltés, másolás, lejátszás egyszerűen

forrás Prim Online, 2007. január 9. 12:43
A 2007-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, röviden: CES) a Logitech bemutatta a számítógépekhez készült Logitech X-240 hangszórórendszert. Az X-240 hangszórón olyan újszerű vezérlőpult kapott helyet, ami PC és Mac gépek hangbeállításait is szabályozni tudja, ugyanakkor pedig iPod vagy más MP3 lejátszót, kéziszámítógépet, illetve mobiltelefont csatlakoztathatunk rá. Ez a „bölcső” megkönnyíti hordozható eszközeink akkumulátorainak újratöltését és az azokról való zenelejátszást. A használaton kívüli bölcső egyszerűen félrehajtható.
Elég digitális zenelejátszónkat az X-240 bölcsőjébe dugni, és az máris rákapcsolódik a számítógépre. Így könnyűszerrel másolhatunk rá zenéket a számítógépről, vagy közvetlenül le is játszhatjuk azokat a hordozható eszközről, miközben még annak akkumulátorait is feltölthetjük. Ha a bölcsőre éppen nincs szükség, az észrevétlenül belesimul a vezérlőpultba.

Az X-240 hangszóróhoz speciális tálcák tartoznak, melyekkel iPod vagy Microsoft Zune lejátszónkat biztonságosan megtámasztja, és még a töltőkábeleket is segít elvezetni a vezérlőpult mögé.

A Logitech X-240 számítógépes hangszórórendszer azoknak is tökéletes, akik nem használnak hordozható zenelejátszót, egyszerűen csak minőségi hangzást és karcsú, esztétikus megjelenést várnak. Elegáns fémrácsok mögé rejtett nagy kilengésű hangsugárzóinak, és dinamikus, valós idejű basszuskiegyenlítéssel támogatott, lefelé irányuló mélynyomóinak köszönhetően az X-240 telített hangzást biztosít. A vezérlőpulton beállítható a lejátszás hangereje, van rajta egy ki-be kapcsoló, és egy könnyen hozzáférhető fejhallgató csatlakozó.

A Logitech X-240 hangszórórendszer az Egyesült Államokban várhatóan márciustól kezdve lesz kapható, míg Európában áprilisban jelenik majd meg.