Visszavonta a frissítések felét a Microsoft

Milkovits Gábor, 2007. január 9. 18:03
A Microsoft az előzetesen bejelentett 8 helyett csak 4 biztonsági frissítést ad ki januári szokásos csomagjában, mivel a másik négyet indoklás nélkül visszavonta.
Ez azt jelenti, hogy keddtől csak egy kritikus javítófoltot tartalmazó Windows és három, szintén kritikus javítást is tartalmazó Office frissítést tölthetnek majd le a felhasználók. A Windowshoz, a Visual Studióhoz, illetve az Office-hoz kiadni tervezett további négy biztonsági frissítésre azonban még várni kell, egyelőre nem tudni, hogy még egy hónapot, vagy netán soron kívül előbb érkeznek majd. A Microsoft hivatalosan nem indokolta a frissítések visszavonását.

Graham Cluley, a Sophos szoftverbiztonsági cég szakértője szerint valószínű, hogy a visszavont frissítésekben az utolsó pillanatban hibákat talált a Microsoft. Cluley a lépést a kellemetlenség ellenére pozitív fejleményként értékeli, mivel még mindig jobb kevesebb működő, mint több, de részben hibás frissítés letöltése. A Microsoft szokásához híven nem közölt részleteket a javítófoltokkal kapcsolatban, így a kiadásig nem tudni, hogy azok orvosolják-e a decemberben feltárt három veszélyes Word sebezhetőséget.