108"-es Sharp LCD-TV a CES-en

Genda Csongor Zoltán, 2007. január 9. 20:01
A tegnap kezdődött CES elektronikai vásáron a Sharp bemutatta a világ legnagyobb képátlójú LCD-TV-jét, amelynek átmérője nem kevesebb mint 274 cm (108").
Alig néhány órával azután, hogy az LG bemutatta saját 100 hüvelykes modelljét, a Sharp is lerántotta a leplet a maga 274 cm-es óriásáról. A 108 hüvelykes készülék egyedülálló a televíziók piacán, ugyanis még plazmatévékből sem készítenek ilyen nagyot a gyártók. Toshihiko Fujimoto, a vállalat vezérigazgatója a 16:9-es oldalarányú LCD teljes HD-felbontását (1920x1080 pixel), valamint a plazmákkal szembeni alacsonyabb energiafogyasztást emelte ki beszédében, s elmondta még, hogy a 108"-es tévét idén nyártól kezdődően már a kereskedelmi forgalomban is meg lehet majd vásárolni.

Az eddigi tapasztalatok alapján a 65 hüvelyknél nagyobb modellek iránt mindinkább az üzleti szféra érdeklődött, semmint az otthoni felhasználók, így a Sharp is ezt a réteget célozza meg legújabb óriás készülékével.

Az elektronikai konszern képviselői arra vonatkozólag nem közöltek információt, hogy milyen áron lesz majd kapható a világ legnagyobb LCD-tv-je.