Megújult Yahoo kereső mobiltelefonokhoz

Milkovits Gábor, 2007. január 9. 22:06
A Yahoo a Las Vegas-i CES kiállításon bemutatta megújított mobiltelefonos keresőjét, amely a specifikus OneSearch alkalmazással is el van látva.
A Yahoo Go 2.0 legfontosabb újítása a OneSearch alkalmazás, amely a szokványos keresőprogramoktól eltérően nem webcímek listáját dobja föl, hanem közvetlenül egy külön adatbázisból ad meg találatokat, cégek honlapjaitól térképekig mindenféle tartalomból válogatva. A szolgáltatás ingyenes, és integráns része az egyes mobiltelefonokra előre telepítésre kerülő Yahoo Go 2.0 szoftvernek.

A Yahoo az új szoftver megjelentetésével párhuzamosan kibővítette szerződéses partnereinek körét, és így hamarosan több mint 70 mobiltelefonra lesz előre telepítve a szolgáltatás, olyan gyártóktól, mint a Nokia, a Motorola, a Samsung és a RIM. Természetesen nem a Yahoo az egyedüli cég, amely célba vette a hamarosan 3 milliárdosra duzzadó mobiltelefonos felhasználói réteget, a Google például szintén kínál speciálisan a mobilkészülékek igényeihez szabott keresőprogramot.