Beágyazott hordozható navigációs megoldás az autóipar számára

OTS - Cégvonal, 2007. január 10. 10:32
Az autós navigációs megoldások terén világelső TomTom cég kifejlesztette első olyan hordozható navigációs eszközét, amelyet a műszerfalon vagy a rádión keresztül ágyazható be a járművekbe. A szerkezet 2007 nyarán jelenik meg a piacon.
Az autógyártóknak eddig komoly nehézségeket okozott az olyan integrált műholdas navigációs rendszerek kifejlesztése, amelyek kielégítik a gazdaságos, könnyen kezelhető, korszerűsíthető és a legújabb találmányokat is magukban foglaló navigációs eszközökre vonatkozó fogyasztói keresletet.

Az új termék lehetővé teszi, hogy a TomTom és a vele együttműködő autógyárak és beszállítóik olyan új, intelligens módszereket dolgozzanak ki, amelyek a felmerülő igényekhez igazítják a cég navigációs technológiáját és beillesztik a járművek funkciói közé. A TomTom eszközei összekapcsolhatók a rádióval, valamint az információkat és szórakoztató tartalmakat közvetítő fejegységgel, illetve közvetlenül beépíthetők a műszerfalba.

A TomTom szabadalmaztatott technológiáján alapuló érintőképernyő az autó egész szórakoztató rendszerének interfészeként alkalmazható. Akár a rádióba, akár a műszerfalba építik be a TomTom eszközét, a sofőr az érintőképernyőn keresztül kapcsolgathatja a rádiót, a TomTom eszköze pedig Hi-Fi sztereó minőségben biztosítja a teljes összhangot a kocsi CD és MP3-as lejátszójával, illetve a szóbeli utasításokat és telefonhívásokat közvetítő hangszóróival.

A TomTom eszköze ezenkívül a jármű BUS rendszeréhez és érzékelőihez is csatlakoztatható.