Aten: három új videojel-továbbító

Kovács Attila, 2007. január 12. 11:33
A tajvani Aten cég bővítette videoeszköz-kínálatát: a VS-0202, VS-0204 és VS-0404 mátrix switchek több számítógép audio- és videojeleit képesek továbbítani több videokijelző (monitor és/vagy video projektor), illetve hangszóró felé.
A kétportos VS-0202 két számítógép jeleit továbbítja két videokijelző és hangszóró felé; a négyportos S-0204 és VS-0404 két vagy négy PC jeleit képes továbbítani akár négy kijelző vagy hangszóró felé. Az Aten Video Mátrix Switcheit kimondottan prezentációkra vagy olyan alkalmazási területekre tervezték, ahol több számítógép információit kell több helyre eljuttatni. A switch megnöveli, megkettőzi a videojel továbbításának távolságát, akár 65 méterig alkalmazható és 300 MHz sávszélességet biztosít. Az elülső panelen található gombok segítségével pedig kényelmesen kiválasztható az adott jelforrás és a kijelző. A csatlakoztatott kijelző bármely számítógép jeleit képes fogadni és mutatni a többi egységtől függetlenül, így a felhasználó egyidejűleg láthatja egyes számítógépek által küldött képet a hozzárendelt monitoron. Az Aten új Video Mátrix Switch termékcsaládja máris megvásárolható. A termékek nettó árai 79,9 euró (VS-0202), 144,9 euró (VS-0204) és 365 euró (VS-0404).

Mint ismeretes, a KVM (billentyűzet, monitor, egér) kapcsolók több szervert irányítanak, lehetővé téve ezzel a hozzáférést több eszközhöz egyetlen egységről. Megjelenése előtt több egység egyetlen eszközről való vezérlése csak egy komplex és igen költséges rendszeren keresztül volt lehetséges. A  KVM kapcsolók révén több számítógéphez vagy alaplaphoz is (ezek száma 2 és 4096 között lehet) egyszerre könnyedén hozzáférhetünk.