"Blu-ray kamkorder" a CES-en

Széles Csongor, 2007. január 12. 13:20
A Hitachi érdekes Blu-ray kamkorder tanulmányt mutatott be a CES rendezvényén.
A jelek szerint ezek a kamkorderek Blu-ray lemezre, valamint SD kártyára, vagy esetleg merevlemezre mentik majd a videóanyagot. Azért fogalmazunk ilyen pontatlanul, mert az képeken látható modellek egyelőre tervek csupán, és hogy mi válik valóra, azt a jövő dönti el. Ezt leszámítva technológiai és design szempontól is figyelemre méltó a törekvés.

A Samsung szintén a CES keretében mutatta be legújabb HD kamkorderét, és úgy néz ki, hogy minél nagyobbak a HDTV-k, annál kisebbek maguk a HD videokamerák...

Az új Samsung SC-HMX10 HD Micro Camcorderre ez fokozottan igaz, ugyanis kompakt méreteit elsősorban annak köszönheti, hogy végleg leszámol a filmszalaggal: a kamera SDHC memóriára menti a HD minőségű videót. A hartalmas 2,7 inches érintőképernyőnek köszönhetően nagyon sok gombot is megspórolhatot a gyártó, így a végeredmény magáért beszél: nagyon kecses, kompakt kamkordert állított össze a Samsung. Az ára kb. 850 USD, de van idő spórolni, ugyanis a képen látható modell leghamarabb 2007 szeptemberében kerülhet a boltokba.