Vadonatúj noteszgépek az Amazonon 10-20 euróért

Genda Csongor Zoltán, 2007. január 12. 20:12
Szerda éjjel jó néhány internetező megörült, amint az Amazon német oldalait böngészve megpillantották az akciós noteszgépeket, melyek mellett tévedésből 10-20 eurós árak szerepeltek.
Az online könyvkereskedő tévedésből 99%-os árcsökkentést eszközölt néhány laptopmodellnél, így egy Toshiba notebookot például 10,49 euróért, egy 2000 euró értékű Sony Vaiót pedig 18,49 euróért kínált megvételre. A hihetetlen akció híre futótűzként terjedni kezdett a fórumokon, és sokan lecsaptak az olcsó készülékekre. Az internetezők öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis csütörtök délután e-mailben értesítette az érintetteket az üzemeltető, hogy tévedés történt, és törölték a megrendelést.

Az Amazon egyik szóvivője közölte, hogy véletlenül nem a terméknek megfelelő árat tüntették fel a laptopok mellett, és ezért elnézést kérnek a csalódott vásárlóktól. A szóvivő elmondta még, hogy jogilag sem kifogásolható a rendelések törlése, ugyanis  a kereskedő csakis a postázást megerősítő levél kiküldése után köteles leszállítani a terméket.