Noteszgép-tábla PC Windows Vista Ultimate operációs rendszerrel

Széll Zoltán, 2007. január 13. 11:30
A Toshiba a CES 2007 rendezvényen jelentette és mutatta be a Protégé R400 noteszgépet, amely egyben 12,1 hüvelykes tábla PC is. A hordozható rendszer Windows Vista Ultimate operációs rendszer felügyelete alatt fut. A Protégé R400 súlya 1,65 kg. és 12,1 hüvelykes, széles, hátsó LED megvilágítású LCD képernyőt tartalmaz.
A Protégé R400 hordozható masinára telepített Windows, Ultimate változata minden olyan funkciót magába foglal, amelyek a Windows Media Centerben és a Windows Tablet operációs rendszerekben megtalálhatók. A Protégé R400 az első olyan noteszgép, amely képes kihasználni a ’Microsoft Active Notifications’ minden képességét. Ez megengedi, az e-mailek és naptárbejegyzések valós idejű megjelenítését az eszköz előlapján elhelyezett másodlagos, kisméretű képernyőn. A Toshiba ezt a másodlagos képernyőt Toshiba ’Personal Information Notifications’-nek hívja, amely a Wi-Fi vagy az EvDO (Evolution Data Optimized) vezeték nélküli szélessávú határfelületen keresztül képes kijelezni az információkat akkor is, amikor a rendszer ki van kapcsolva.

A Protégé R400 noteszgép 1,2 GHz-es Intel Core Duo U2500 processzort, maximum 2 GB DDR2 RAM memóriát, maximum 80 GB-os merevlemezes meghajtót és Microsoft Windows Vista operációs rendszert tartalmaz. A Protégé R400 az első olyan noteszgép, amely az UWB (Ultra Wideband) technológia segítségével vezeték nélkül csatlakoztatható a dokkolóállomáshoz. A Toshiba az új noteszgéphez az opcionális ’Wireless Dock’ nevű dokkolóállomást is szállítja, amely támogatja a ’Wireless Digital Video’ technológiát és a második negyedévben lesz kapható.

A Protégé R400 noteszgép induló ára 2599 dollár és január 30-ától lesz kapható.