Navigációs utasítások és zene vezeték nélküli integrációja az autó sztereó rendszerén keresztül

forrás Prim Online, 2007. január 12. 21:06
A TomTom bejelentette FM jeladós rögzítőjének piacra bocsátását, amely egy olyan, a szélvédőre helyezhető tartó, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy az autórádió vezeték nélkül játsza le a navigációs utasításokat, telefonhívásokat és zenét a TomTom eszközről.
Az FM jeladós rögzítő kompatibilis a teljes  TomTom GO családdal, ára kb. 49,95 euró, és 2007 februárjától lesz kapható a nagyobb kiskereskedőknél szerte Európában.

Az FM jeladós rögzítője a TomTom GO eszközről sugározza a navigációs utasításokat, és zenét az autórádióra, egyfajta rövidhullámú rádióállomásként működve. A TomTom GO felhasználók egyszerűen csatlakoztatják eszközüket az új FM jeladós rögzítőhöz, az autórádiót egy használaton kívüli FM frekvenciára hangolják és kiválasztják ugyanazt a frekvenciát a TomTom GO eszközön. Ezután a navigációs utasítások, kihangosított hívások és zene felváltva hallható HiFi minőségben az autó audiórendszerén keresztül, felesleges kábelek nélkül. A TomTom GO és az autó audiórendszerének zökkenőmentes integrációja biztosítja a zene leállását, valahányszor hangutasítás vagy kihangosított hívás érkezik vagy kezdeményeznek.

Az FM jeladós rögzítő ideálisan illeszkedik a  TomTom GO 910-hez, amely 12 GB szabad memória kapacitással rendelkezik. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára egészen 3000 zeneszám tárolását, amely elég akár ahhoz is, hogy 8 napi utazás alatt se kelljen ugyanazt a számot kétszer meghallgatni. A TomTom GO 710 és TomTom GO 510 felhasználók is hallgathatják iPod-on tárolt zeneszámaikat az autó sztereón keresztül, amikor az iPod eszközükhöz van csatlakoztatva.

Az FM jeladós rögzítő tartozékként lesz kapható, és jelenleg a TomTom GO 910, TomTom GO 710 és TomTom GO 510 eszközökkel kompatibilis. A TomTom vásárlóknak a 6.522 vagy afeletti softver verzióval kell rendelkezniük, amely hozzáférhető a TomTom HOME-hoz történő csatlakozáskor. A TomTom HOME, a TomTom ingyenes alkalmazás szoftvere, amely lehetővé teszi a vásárlók számára tartalmaik, kezelését, letöltését, tárolását és áttöltését a számítógépről TomTom eszközükre.