Az Intel új kínai gyártótelepet tervez

MTI Sajtóadatbank, 2007. január 15. 08:16
Az Intel, a világ vezető lapkagyártó cége új, ám ezúttal egyben a legkorszerűbb termékek gyártását célzó üzem felépítését tervezi Kínában. A vállalat a 65 nanométeres többmagos processzor első ázsiai telephelyének létrehozását tervezi.
Eddig az amerikai cég 1 milliárd dollárt fektetett be Kínában, ahol nagyméretű teszt-és összeszerelő üzemet működtet Sanghajban és Csengtuban. A vállalat ügyeit ismerő forrás szerint " néhány milliárd dolláros " projektről van szó, amelynek részleteit néhány hónapon belül ismertetik majd.

Az Intel, amely 1985 óta jelen van Kínában (16 városban működő létesítményeiben 6 ezer embert foglalkoztat), mostanában hajt végre fordulatot, hogy felvegye a versenyt az elmúlt években teret nyert konkurensével , az Advanced Micro Devices Inc.-szal szemben.

Eddig a legtöbb külföldi lapkagyártó csak az alacsonyabb technológia szintet képviselő termékekre, azok összeszerelésére rendezkedett be Kínában, a 65 nanométeres processzor  viszont a jelenleg tömeggyártásban lévő legkorszerűbb termék.