Együttműködés Székesfehérvár gazdasági fejlesztéséért

forrás Prim Online, 2007. január 15. 09:39
A Budapesti Műszaki Főiskola Regionális Oktatási és Innovációs Központja és az Axis Consulting 2000 Kft. megállapodást kötött Székesfehérváron.
Az együttműködés keretében üzleti intelligencia rendszerek fejlesztésének oktatását lehetővé tévő laboratóriumot hoznak létre a BMF Regionális Oktatási és Innovációs Központban, amit az informatikai vállalkozás szoftver eszközökkel és ismeretek átadásával támogat.

Az Axis Consulting 2000 Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a cég elsősorban megfelelő tudással rendelkező jól képzett szakemberek biztosítását várja az együttműködéstől. Lőrincz Péter, a BMF Regionális Oktatási és Innovációs Központjának vezetője kiemelte, az Axis különösen fontos területet művel: az „üzleti intelligencia” olyan módszer és eszközrendszer, amelynek elsősorban a felsővezetők veszik hasznát. Székesfehérvár polgármestere, Warvasovszky Tihamér ismertette a résztvevőkkel az Alba Innovációs Park terveit, kiemelve, hogy felmérték a városban és a régióban működő cégek igényeit, ehhez kapcsolódik majd az oktatási rendszer: így próbálják növelni a gazdaság versenyképességét.