Színházi webáruházat nyitott a Jegyvilág.hu

forrás Prim Online, 2007. január 17. 10:02
Az online színházjegy-értékesítéssel foglalkozó internetes portál tematikus webáruházzal bővítette szolgáltatását. Január elejétől színház- és koncertjegyek mellett színházhoz kapcsolódó könyveket, dvd-ket és cd-ket is vásárolhatnak a látogatók.
A színház- és koncertjegyekre szakosodott portál év elejétől bővítette kínálatát. A vásárlók már nem csak belépőjegyüket válthatják meg az adott színházi előadásra, hanem magát az előadás alapjául szolgáló drámát vagy regényt is megvásárolhatják. A konkrét drámák mellett számos színházzal kapcsolatos szakkönyvet, kézikönyveket, színházi emberek írásait és monográfiákat is találhatnak a kínálatban. A könyvek mellett régi klasszikus filmek és színházi előadások dvd-változatai teszik még izgalmasabbá a webshop választékát.

A portál készítői egyedi módon összekapcsolják a különféle termékeket, így egy-egy színházi előadás leírásánál megtalálhatóak a hozzá kapcsolódó könyvek, dvd-k. A vásárló így ugyanazon az oldalon olvashatja az előadás leírását, a szereposztást, és a kapcsolódó könyv, vagy dvd fülszövegét.

A webáruház létrehozásakor elsődleges cél volt, hogy a raktárkészlet és a könyvek adatai teljes mértékben internetalapúak legyenek, így a portál áruválasztéka óránként frissül. Ennek következtében a vásárló csak olyan könyvet vásárolhat meg, amely biztosan raktáron is van. (A Jegyvilág.hu teljes webáruházi kínálatát a Sunbooks internetes könyvkereskedéstől szerzi be.)

„A webshop kínálatát folyamatosan bővíteni fogjuk a hazai könyvpiacon megjelenő és a portál témájába vágó kiadványokkal. Terveink között szerepel az is, hogy a külföldi színházakban már megszokott kiegészítő termékeket is áruljunk, így például a népszerű musicalekhez kapcsolódóan dvd-ket, zenei anyagokat, merchandise terméket is” – mondta Peer Ákos a Jegyvilág.hu igazgatója.

A Jegyvilág.hu 2004 márciusában indult. Az elmúlt közel három évben összesen több mint 35 000 darab színházjegyet értékesítettek, közel bruttó 100 millió forint értékben. A kezdeti pár száz fős vásárlói kör mára 8000 regisztrált vásárlóra bővült.