A Sanoma üzemelteti tovább a PDAMánia internetes oldalait

MTI Sajtóadatbank, 2007. január 17. 08:48
Szerződést írt alá a Sanoma Budapest Zrt. és a PDAMánia Kft. a PDAMánia online lapcsalád megvásárlásáról, így az oldalakat január 16-tól a Sanoma Budapest üzemelteti tovább - közölte a Sanoma.
A Sanoma Budapest a website megvásárlásával online portfólióját erősíti. A kifejezetten mobil eszközökkel és mobil számítástechnikával foglalkozó website és a hozzá tartozó webshop jól illeszkedik a kiadó portfóliójába - áll a közleményben. Első körben a Vezess.hu autós portállal és a Térkép24.hu oldallal várható szorosabb belső együttműködés. Későbbiekben pedig a TeszVesz aukciós portál és a többi médiatermék - például női portálok kerülnek sorra.

A kiadó a vásárlás mellett a mobil eszközök és a mobilkommunikáció iránt folyamatosan növekvő érdeklődés miatt döntött, amely területeken a piaci megfigyelők szerint élesedő verseny várható.

A PDAMánia 2001 júniusában alakult, tartalma és szolgáltatásai azóta folyamatosan bővültek. Jelenleg 4 weboldal, továbbá egy webáruház tartozik hozzá. A PDAMánia lapcsalád tagjai a PDAMania.hu, az Okostelefon.hu, a totalGPS.hu és a Noti.hu weboldal. A PDAMánia Webáruházában jelenleg több mint 7.500 termék található. A PDAMánia.hu-nak több mint 30.000 regisztrált tagja van. Áltagosan napi 10.000 olvasó keresi fel a weblapot, a havi oldalletöltések száma pedig meghaladja a 2,5 milliót.

A Sanoma Budapest Zrt. 38 kiadványával van jelen a magyarországi piacon. A kiadó leányvállalataival együtt a magazinpiacon 36 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, 600 munkatársa közel 20 milliárd forintos éves árbevételt ér el.