Bibble RAW-szerkesztés: 12 új gép és 6 ingyenes plugin

Széles Csongor, 2007. január 17. 16:46
A Bibble Labs bejelentette 2007-es évi első frissítését, amely felismeri a legutóbb megjelent 12 fényképezőgép RAW formátumát, ráadásul a mostani frissítés tartalmaz néhányat a legnépszerűbb Bibble-pluginok közül. A Bibble 4-es verzió tulajdonosai ingyen frissíthetnek a 4.9.5-re.
"A legösszetettebb RAW munkafolyamatot elősegítő alkalmazás megalkotása számunkra nem azt jelenti, hogy minden más RAW alkalmazásnál több képfeldolgozási és képoptimalizálási eszközt kell csoportosítanunk" - mondta Eric Hyman, a Bibble Labs elnöke. "Sokkal inkább jelenti azt, hogy lehetővé kell tennünk, hogy mások is továbbfejlesszék azt, amit mi a Bibble-be beleraktunk. Ez valójában a "társulj a legjobbakkal" elv kiterjesztése, aminek a Kodakkal, a Picture Code-dal és az Athentech-kel való együtműködést is köszönhetjük. Ezeknek a partnerkapcsolatoknak köszönhetően előre tudtunk lépni a képfeldolgozás és a munkafolyamat-optimalizálás terén, így szinte már természetes lépés volt, hogy a Noise Ninja és a Perfectly Clear technológiát egyenesen a Bibble-be építsük be."

Az ingyenes pluginok között szerepel az Andy, egy fekete-fehér filmet szimuláló eszköz, amellyel a hagyományos film és papír szimulálásával pillanatok alatt megdöbbentő hatású fekete-fehér fényképeket készíthetünk; a Gina nevű plugin, mellyel pillanatok alatt kiigazíthatjuk a bőr tónusát; és itt van még a Roy plugin, amellyel színkorrekciókat végezhetünk, például mélyebbé tehetjük az égbolt kékjét stb.

A Bibble két verzióban vásárolható meg: a Lite verzió 69,95 dollárba, a Pro verzió pedig 129,95 dollárba kerül. Windows, Mac és Linux verzióval szolgál a gyártó. A http://www.bibblelabs.com weboldalon letölthető a program 14 napos próbaverziója, valamint további információkhoz juthatnak az érdeklődők.

forrás: http://www.steves-digicams.com/diginews.html#jump