Check Point: új biztonsági kommunikációs megoldás

Kovács Attila, 2007. január 17. 17:33
Az internet-biztonság terén ismert angol Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette a konvergált szolgáltatói IP és hang infrastruktúrák védelmére tervezett VPN-1 MASS (Multi-Access Security Solution) nevű megoldását.
A VPN-1 MASS biztonságos fix-mobil konvergenciát (FMC) nyújt, így lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy a szolgáltatói hálózat biztonsága terén tett kompromisszumok nélkül tudjanak fejlett kommunikációs termékeket és szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleik számára. A 3G Wireless Interworking (3G I-WLAN) és a licenc nélküli mobil elérés (Unlicensed Mobile Access – UMA, vagy Generic Access Network) révén, a VPN-1 MASS legfeljebb 100.000 biztonságos beszédcsatornához és adatkapcsolathoz nyújt távoli hozzáférést.

Az FMC-hez kialakított kettős üzemmód technológia lehetővé teszi a mobiltelefonok számára, hogy váltani tudjanak a celluláris jelek és a WLAN hálózatok között, ezáltal biztosítva a végfelhasználók számára a legjobb minőségű szolgáltatást és kapcsolatot. Így jelentősen növekedik a szolgáltatók által nyújtható területi és szolgáltatási lefedettség. A kettős üzemmód technológiákat használó, állandóan elérhető kommunikációt biztosító szolgáltatók kiteszik hálózataikat az internetes támadásoknak, amelyek, a rendelkezésre állás csökkentése és a reputáció megrongálása révén, gondokat okozhatnak rendszereik működésében. A VPN-1 MASS nyílt megoldás, amely az információk titkosságát és a zavartalan szolgáltatást biztosítja azáltal, hogy lehetővé teszi a szolgáltatók és az infrastruktúra-szolgáltatók számára a bizonyított hálózati biztonság integrációját a fix-mobil konvergencia platformokba.

A VPN-1 MASS, a Check Point IPSec VPN technológiájának használatával, biztonságos roamingot kínál a celluláris és a WLAN hálózatok között. A megoldás integrált részét képezik a Check Point FireWall-1 technológiái, amelyek védelmet biztosítanak az internetes támadások ellen, ugyanakkor oltalmazzák a szolgáltatói hálózatot a fertőzött ügyfelektől.